ONLINE SONUÇ
ONLINE SONUÇ

Bize Gelmeden

Selofan Bant Testi

Selefon bant testi, makat bölgesinde kaşıntılara sebep olan kıl kurdu paraziti düşünülen hastalara uygulanan bir testtir.

Testin amacı; anüsten dışarıya çıkan parazitlerin anal bölgede bırakmış olduğu yumurtalarının tespitine yöneliktir. Böylelikle anüs ve çevresinde bulunan yumurtalar bir şeffaf bant aracılığı ile toplanır.

Selofan bant uygulanacak hasta sabah uyanınca ilk iş olarak (tuvalete gitmeden, banyo yapmadan) örneğin alınması doğru tanı açısından kritiktir. Doğru sonuç verebilmek için en az 3 farklı gündeki uygulanacak örneğin incelenmesi gerekir. 


Lama yapışık olan bantın yapışacak yerine el sürülmeden her iki ucundan tutularak makat ortada kalacak şekilde bant anüse yapıştırılır ve sonra tekrar hava kabarcığı kalmayacak şekilde lamın üzerine yapıştırılır.
Numunenin laboratuvara iletilmesi için belirli bir süre yoktur tercihen aynı gün içinde iletilmesi istenir.

Bebeklerde Topuk Kanı Alınması

Yeni doğan bebeklerde bazı metabolik hastalıklar veya genetik hastalıkları erken teşhis etmek ve uygun tedaviye başlamak oldukça önemlidir. Bu amaçla bebek doğduktan sonra ilk 15 gün içinde, bebeğin topuğundan birkaç damla kan alınarak yapılan tarama testleri, hastalıkların erken tespitini ve etkili tedavi olanaklarını sağlamaktadır.

Topuk kanı testi ile fenilketonüri, konjenital hipotiroidi, biyotinidaz eksikliği, galaktozemi, kistik fibrozis gibi hastalıklar tespit edilebilmektedir. Erken teşhis edilebildiğinde etkin tedavi yöntemleri ile geri dönüşü olmayan gelişim sorunları engellenebilmektedir. Bu testler doğumu takiben ilk 15 gün içinde yapılmalıdır.

İşlem laboratuvarımızda konusunda tecrübeli hemşirelerimiz tarafından yapılmakta, bebeğinizin topuğundan alınacak 2-3 damla kanın özel filtre kağıdına emdirilmesi ile tamamlanmaktadır. Prosedür tamamen zararsız ve güvenlidir.

Gebelikte Tarama Testleri

Yeni doğan bebeklerde bazı metabolik hastalıklar veya genetik hastalıkları erken teşhis etmek ve uygun tedaviye başlamak oldukça önemlidir. Bu amaçla bebek doğduktan sonra ilk 15 gün içinde, bebeğin topuğundan birkaç damla kan alınarak yapılan tarama testleri, hastalıkların erken tespitini ve etkili tedavi olanaklarını sağlamaktadır.

Topuk kanı testi ile fenilketonüri, konjenital hipotiroidi, biyotinidaz eksikliği, galaktozemi, kistik fibrozis gibi hastalıklar tespit edilebilmektedir. Erken teşhis edilebildiğinde etkin tedavi yöntemleri ile geri dönüşü olmayan gelişim sorunları engellenebilmektedir. Bu testler doğumu takiben ilk 15 gün içinde yapılmalıdır.

İşlem laboratuvarımızda konusunda tecrübeli hemşirelerimiz tarafından yapılmakta, bebeğinizin topuğundan alınacak 2-3 damla kanın özel filtre kağıdına emdirilmesi ile tamamlanmaktadır. Prosedür tamamen zararsız ve güvenlidir.

Öncelikle hastanın 8-12 saatlik açlık durumu olmalıdır. 16 saatlikten fazla aç olması tercih edilmez. Hastaya verilecek glukoz miktarı ve testin ne kadar süreceği hastanın doktoru tarafından belirlenmelidir. Aksi belirtilmedikçe 2 saat içinde saat başı kan alınarak yapılabilir. ( açlık-30. Dakika – 1.saat- 2.saat) Hastadan önce açlık kan glukoz seviyesini belirlemek için kan alınır.
Sonrasında içindeki glukoz seviyesi belli olan ( 100 gr. 75 gr. 50 gr.) içeceklerden içmesi istenir.

İçeceğin bitirildiği saat hemşirelerimiz tarafından not edilir, sonrasında belirlenen saatlerde hastadan kan alınarak glukoz ölçümleri yapılır.

Açlık - Tokluk Kan Şekeri

Hastanın en az 8-12 saatlik açlık durumu olmalıdır. Hastadan açlık glukoz değerini belirlemek için kan numunesi alınır. Açlık kanı alındıktan sonra hastamızın güzel bir kahvaltı yapmasını isteriz. Kahvaltının karbonhidrat, protein ve yağ içeriği açısından dengeli olması, günlük rutinden daha hafif ya da daha ağır olmaması önemlidir.

Kahvaltı zamana yayılmamalı ( uzun sürmemeli) ve öğün bitirildikten sonra yemeye devam edilmemelidir.Tokluk kan şekeri için kan alımı yemeğe başladıktan 2 saat sonra olmalıdır. Bu nedenle hastanın ilk lokmayı ağzına attığı saati not alması tam 2 saat sonra kan vermek için laboratuvara başvurması istenir.

Tükürük Kortizolu

Kortizol, böbreküstü bezlerinin (böbreklerin üstündeki endokrin bezlerinin) ürettiği ve vücuda saldığı bir steroid hormonudur. Asıl görevi vücudun strese karşı tepkisini düzeltmek olan bu hormon, bununla birlikte vücutta birçok organın işleyişi için önemli bir hormondur. Eksikliği veya fazlalığı vücutta biyokimyasal fonksiyonun aksamasına sebep olur. yapılan yeni bir çalışma, kortizol seviyelerinin ölçümü için kan yerine tükürük kullanmanın hassasiyet açısından teşhiste önemli ölçüde avantaj sağladığını tespit etmiştir.

Tükrük kortizolü için özel tüpler kullanılmaktadır. Bu tüpler laboratuvarımızdan temin edilebilir. Tükrük numunesinin hangi saatlerde alınacağı ve hangi zaman aralığında yapılacağı hekiminiz tarafından size söylenecektir.

Tüpleri alırken ekibimiz tüpleri nasıl kullanacağınızı size ayrıntılı bir şekilde anlatacaktır. Numune toplama öncesinde diş fırçalanmamalıdır. Tükrük arttırmak için sitrik asit içeren flakonlar kullanmamalıdır. Numune alımının 15 dk öncesinde bir şey yenmemeli veya içilmemelidir. Tükürük Kortizol Testi için numune toplama işlemi Kortizol salınımının diürnal varyasyonu dikkate alınarak gün içinde farklı zaman aralıklarında yapılabilir.
Tükürük Kortizol Tüpü içindeki rulo pamuğu iç tüpten çıkarılarak 2 dakika boyunca hafifçe çiğnenir. pamuğun tükürük ile doymuş duruma gelmesini sağlanır. Rulo pamuğu iç tüpe geri yerleştirilir ve tüpü kapatılır. Tüp üzerine hangi saatte alındığı mutlaka belirtilmeli ve tüp buzdolabında bekletilmelidir.

Panorama Testi

NIFT-FETAL DNA-SERBEST DNA olarak adlandırılan testin bizde panorama markası adı altında yapılmakta ve Amerika’daki NATERA laboratuvarına gönderim sağlanıyor.


Panorama 10 hafta gebelikten bebek doğana kadar yapılabilen testtir.
Bu testin bebeğiniz açısından hiçbir riski yoktur.  Sadece anne kolundan 2 tüp kan alınan testin güvenilirliği %99,7 lerde olduğundan diğer kan testlerine oranla daha az hatalı sonuç elde edilen bir tarama testidir.


Geniş ve temel panorama olarak 2 çeşidi vardır. 


Temel panorama down sendromu başta olmak üzere toplam 5 tane sonuç verir (trizomi 13-18-21- monosomy x ve triploidi) 


Geniş – mikrodelesyonlu panorama 10 tane sonuç vermektedir
NETARA LABORATUVARI kesinlikle cinsiyet bilgisi vermemektedir.
Sonuçlar 12-15 gün civarında çıkmaktadır.


Panorama nadir de olsa sonuç veremeyebiliyor, bu durum herhangi bir sonuç olumsuzluğundan dolayı değil sadece bebeğin dna miktarının incelenmesi için yetersiz olduğu anlamına gelmektedir. Bu gibi durumlarda ücret ödemeden tekrar numune vermeniz gerekmektedir.

Beta 2 Transferrin Testi

Travmalar, tümörler ve intrakranial cerrahi müdahaleler spinal sıvı sızıntısına neden olabilir. Beta-2 transferrin, transferinin sadece BOS ta bulunan bir varyantıdır. Beta 2 transferrin testi burundan veya kulaktan gelen akıntının beyin omurilik sıvısı (BOS) ihtiva edip etmediğinin araştırılması amacıyla yapılmaktadır.

Burundan veya kulaktan gelen sıvının berrak ve akışkan olması önem taşımaktadır. Sıvının geliş durumuna göre başın o yöne eğilmesi ile sıvının serbestçe gelişi sağlanabilir. Sıvının steril kaba alınması gereklidir. Özellikle sümük balgam tükürük gibi kontaminasyona sebep olan salgılarla karışması önlenmelidir. Burun/kulak akıntısı toplanırken 8-12 saat kalacak tamponu konması numune alımını kolaylaştırabilir. Bu durumda tamponlar alındıktan sonra (eğer sağ ve sol varsa ayrı ayrı kaplara alınmalı ve kaplar işeretlenmeli) steril kaba konmalı ve ağzı sıkıca kapatılarak soğuk ortamda saklanmalı ve vakit kaybetmeden laboratuvara ulaştırılmalıdır. Soguk ortamda muhafaza kritik öneme sahiptir. Numunenin toplanmaya başladıktan sonra laboratuvara teslim edilmesi arasında geçen zaman 24 saati geçmemelidr.

Test çalışılırken transferrin için rastlanabilecek genetik varyantların kontrolü amacıyla akıntı numunesi ile birlikte hasta kanı da gereklidir. Numune dışarıdan gelecekse mutlaka kan numunesi de ( düz tüp ) gönderilmelidir.

Laboratuvara Dışarıdan Gelen Numuneler

Hastanede yatış, ameliyat sonrası dönem, yatağa bağımlılık gibi sebeplerle yada laboratuvara gelip örnek verme sürecinde bazı numuneleri eksik kalmış hastaların gerekli örneklerini uygun şartlarda getirmesinde bir sakınca bulunmamaktadır. İlgili Analizlerin doğru ve sağlıklı sonuçlanması adına Laboratuvarımıza dışarıdan getirilen numunelerin kabul edilebilmesi için belli şartları sağlamış olmalıdır.

Kan numunelerinin soğuk ortamda bekletilmeden laboratuvarımıza ulaştırılması önem taşımaktadır ve 2 saat içinde bizlere ulaştırılmalıdır.

İdrar ve gaita örnekleri 2 saat içinde laboratuvara getirilmesi önerilmektedir, ulaştırılamazsa 2-8 derecede 24 saat saklanabilir. Numunelerin konacağı kaplar laboratuvarımızdan temin edilebilir. Temin edilemediği durumlarda temiz bir kap kullanılabilir.

24 saatlik idrar toplama işlemi sırasında topladığınız idrar örneğinin soguk ortamda ve ışıktan korunarak tutulması önem taşımaktadır.

BOS numuneleri steril ortamda ve şartlarda sağlık profesyonelleri tarafından alınmalıdır. Steril tüplere alınan örneklerde çok çeşitli analizler istenebileceğinden vakit geçirmeden laboratuvara ulaştırılmalıdır.

Vagen, üretral sürüntü, prostat sıvısı, bronkoalveolar lavaj vb. özel numuneler uygun olan besiyerli transport, steril falcon tüp .. gibi transfer kapları ile ilgili hekimleri tarafından uygun şartlarda alınmalıdır. Alınan numuneler 2 saat içinde laboratuvara ulaştırılmalıdır.

Sürenin uzaması durumunda besiyerli transport örnekleri oda sıcaklığında steril kaba alınan numunelerin soğuk ortamda bekletilmesi önerilmektedir.

Mikrobiyolojik açıdan analiz edilecek sperm numuneleri herhangi bir kontaminasyon olmaması açısından işlem öncesi ellerini sabunla iyice yıkayıp kurulaması ve numunenin alınmasındaki manüplasyon sırasında sabun, krem vb. harici maddeler kullanmaması gerekmektedir. Numune en kısa süre içinde laboratuvarımıza ulaştırılmalıdır.

Patoloji numunleri bozulmamaları için alınır alınmaz özel solusyonlara konulduğundan bekleme ile ilgili özel bir durum yoktur. Numune kaplarının kapaklarının sıkıca kapatılmış olması ve patoloji istek formu ile birlikte laboratuvara ulaştırılması yeterlidir.

Spermiyogram

Sperm ya da semen testi olarak da bilinen spermiogram, erkek üreme hücresi olan spermin sağlık durumunu ve yumurtayı dölleyebilme kabiliyetinin ölçüldüğü bir tür laboratuvar testidir. Erkeklerde ejakülasyon (boşalma) sırasında ortaya çıkan meninin içinde sperm hücreleri bulunur. Sperm testi sayesinde meni içeriğindeki sperm hücreleri, şeker ve proteinlerden ayrıştırılarak erkeğin üreme potansiyeli değerlendirilir. Ejakülat içeriğindeki sperm sayısı, şekli ve motilitesinin (hareketlilik) ölçüldüğü spermiogram sayesinde hekim, kişinin sperm sağlığı hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olur.

Çiftlerin bir yıl boyunca korunmasız ve düzenli cinsel ilişkiye girmelerine rağmen hamilelik gerçekleşmediğinde, erkeğe bağlı kısırlığın araştırılması için sperm testi yapılması gereklidir. Bu süre, 35 yaş ve üzerindeki çiftlerde 6 aydır.

Spermiogram testi için, kişinin testten 48 ila 72 saat öncesine kadar cinsel perhiz uygulaması gereklidir. Ayrıca testten 2 ila 5 gün önce alkol ve kafein gibi maddelerden kaçınılması şiddetle önerilir. Eğer kişi, bitkisel çaylar, diğer bitkisel tedavi ürünleri veya hormon ilaçları kullanıyorsa, doktor kontrolünde bu ilaçların bırakılması gerekebilir. Spermiogram için örnek vermeden önce idrar tamamen yapılmalıdır. Meni örneğinin verileceği kabın iç kısmına temas edilmemeli ve mastürbasyon sırasında kayganlaştırıcı gibi hiçbir madde kullanılmamalıdır. Sperm kalitesini ve test sonucunu doğrudan etkileyen bu faktörlerin varlığında testin tekrarlanması gerekebilir. İyi bir meni örneği alınabilmesi için ejakülasyon, testin yapılacağı laboratuvar veya hastane koşullarında gerçekleştirilmelidir.

Bu konuda zorluk yaşayan bireyler için ejakülasyon evde de yapılabilir. Mastürbasyon ile sperm örneği alınamıyorsa doktor, spermlerin doğal yapısına zarar vermeyen özel bir prezervatif sağlayarak cinsel ilişki ile sperm örneği alınmasını isteyebilir. Ancak meni, steril bir kaba konulmalı ve vücut sıcaklığına yakın bir ortamda tutularak en fazla 1 saat içinde laboratuvara teslim edilmelidir. Laboratuvarımızda özel cihazlar ve boyama teknikleri kullanılarak meni içeriğindeki sperm hücreleri sayı, şekil ve hareketlilik açısından mikroskop altında incelenir. Erkek kısırlığının anlaşılması için bu faktörlerin test edilmesi oldukça önemlidir. Doktorunuz, gerektiğinde doğru bir analiz için testin farklı günlerde üç kez tekrarlanmasını talep edebilir.

Tetkik öncesi yapacağınız ön hazırlık hem tetkik sonuçlarınızı olumlu etkileyecek hem de tetkik tekrarı gibi sorunları engelleyecektir. Doğru,güvenilir,tanı değeri yüksek sonuçlar elde etmek için;numunenin amaca yönelik uygun şartlarda,doğru zamanda,uygun bölgeden alınması ,çalışılacak analize ve numuneye uygun koşullarda laboratuvara iletilmesi yüksek önem taşımaktadır. Genel olarak analiz öncesi 10-12 saatlik açlık gerekmektedir. 16 saatten uzun süren açlık test sonuçlarını olumsuz etkilemektedir. Mutlaka 10 saatlik açlık sonrası yapılması gereken testler aşağıda belirtilmiştir. Numune alınmadan 24 saat içerisinde alkol almamaya özen gösterilmelidir. Ağır egzersizin test sonuçlarınızı etkileyeceği dikkate alınmalı ve son 24 saat içerisinde ağır egzersizden kaçınılmalıdır. Düzenli ilaç kullanımınız var ise (Tansiyon ilacı gibi) laboratuvarımıza gelmeden her gün almanız gereken zamanda bir miktar su ile alabilirsiniz. İlaç Düzeyi Testleri (karbamazepin,digoksin,lityum,fenitoin,valproik asit,siklosporin,v.b.) Doktorunuzun başka bir tavsiyesi yada talimatı yoksa laboratuvara gelirken o ilacın alınmaması önerilir.Son ilaç alımının üzerinden 10-12 saat geçmiş olmasına özen gösterilmelidir. Farklılık olması durumunda lütfen ilacı aldığınız saati kan alma hemşiremize belirtiniz.   10 Saatlik Açlık Gerektiren Testler
  • Kolesterol
  • Trigliserit
  • HDL
  • LDL
  • Total lipid
  • Kan şekeri
  • Homosistein
  • Ürik asit
  • Demir
  • Fosfor
  • Alkalen fosfataz
  • Bilirübin
  • ALT
  • AST
  • Kalsitonin
  • Kalsiyum
  • ALP Enzimleri
  • Beta-Crosslaps (Beta-CTx)
  • C-peptit
  • Osteokalsin
  • Safra Asitleri
  • Folik asit
  • Kortizol
  • İnsülin
  • Parathormon
  • Potasyum
  • Yağ asitleri
  • Gastrin
  • Vitaminler
  • Lp(a)
  • Lipid elektr.
  • Growth hormon
  • Çinko
  • GGT
  24 Saatlik İdrar Analizleri İdrardaki birçok maddenin 24 saatlik düzeylerinin saptanması tıpta çokça kullanılan bir yöntemdir.İleri hassasiyet ve ön hazırlık gerektiren bu testler ile ilgili olarak aşağıdaki konulara dikkat ediniz. Bu testlerin bazılarında idrar toplamadan önce saklama kabına koruyucu madde koymak gerekir.Hangi testte hangi koruyucu madde kullanılacağını laboratuvarımızdan öğrenebilirsiniz. Ayrıca saklama kapları ve koruyucu madde tarafımızdan ücretsiz olarak temin edilmektedir.   İdrarı Nasıl Toplayacağız? Sabah ilk idrar atılarak idrar torbasının boşalması sağlanır. Bundan sonraki tüm idrarlar dışarı atılmadan tamamı kap içine biriktirilmeye başlanır. Ertesi günkü ilk idrarda kap içerisine yapıldıktan sonra örneğin en kısa zamanda laboratuvara transferi önerilir. Özellikle yaz aylarında buzdolabı kapağında gerekli bulaş önleyici önlemler alınarak bekletme önerilir.   Bebek ve Çocuklardan İdrar Alma İdrar analizleri için tercih edilen numune sabah ilk yada ikinci idrar örneğidir. Fakat bebekten zamanlı idrar almak zordur. Bu nedenle doktorunuzun önerdiği zamanda numune vermeniz önerilmektedir. İdrar toplamak için laboratuvarımız tarafından hipoalerjen özellikli cilde yapışabilen idrar toplama torbaları ücretsiz olarak verilmekte ve hemşiremiz tarafından aile bilgilendirilmektedir.   ACE Testi Bu test için örnek alınmadan önceki 12 saat içinde ACE inhibitörü grubundan olan hipertansiyon ilaçları(kaptopril,lopril v.b. gibi) alınmamalıdır.   5 HIAA Bu test için 24 saatlik idrar örneği toplandığı sırada ve ondan 3 gün öncesinde diyet uygulanması gereklidir.Bu süre içerisinde çikolata,kahve,muz,vanilya içeren gıdalar,çay,domates, ceviz, patlıcan, portakal yenmemelidir.Ayrıca ilaç kullanımı konusunda da hekimle irtibata geçilmelidir.(Aspirin,NSAI, hipertansiyon ilaçları)   Kortizol ve ACTH Bu tetkikler saat ile ilgili değişiklik göstereceğinden gün içerisinde 8.00-10.00 ve 16.00-18.00 saatleri arasında alınmalıdır.   İstirahat Gerektiren Testler Bu testler için laboratuvarımıza gelirken efor sarfetmemiş olmanız ve laboratuvarda en az 15 dakika beklemeniz gerektiğini unutmayınız. Prolaktin-Kortizol-ACTH   Zaman Alan Testler OGTT(şeker yükleme) Test esnasında efor sarfetmek,sigara içmek,sıvı ya da gıda almak yasaktır. Test süresi 2-3 saat sürmektedir.Bu sürede sizi en iyi şekilde misafir etmeye çalışacağız.   Kültür Tetkikine Gelmeden Önce
  • Son 72 saat içinde antibiyotik kullanmamış olmanız,
  • Boğaz kültürü alınacaksa son 1 saat içinde beslenme yapılmamış olması
  • Bayanlarda özellikle ilk idrarın dışarı atılması ve örnek verim alanındaki ıslak pamukların temizlik amacı ile kullanılması
  • Abse,yara gibi örneklerde antiseptik madde yada pomad kullanılmaması
  Gebelerde İkili Test (11 hafta-13 hafta 6 gün):Bu test için bebeğin ultrason ölçümü ile örnek alımının aynı gün yapılması ve örnek vermeye gelirken ultrason raporunun getirilmesi gereklidir.   Gebelerde Üçlü/Dörtlü Test (15 hafta-20 hafta 6 gün):Bu test için tercihen aynı gün veya en geç ertesi gün bebek ultrasonunun yapılmış olması ve örnek verilmesi için gelirken ultrason raporunun getirilmesi gereklidir.(tercihen 16-18 hafta arası)   YDT (Yenidoğan Tarama Testi) Bu test için bebeklerinizin doğumu takip eden ilk 15 gün içinde bize gelmesi gerekir.   Spermiyogram Bu test için 48 saatten az olmayan ve 7 günü geçmeyen cinsel perhiz gerekmektedir.Örnek verilmesi esnasında sabun,krem yada benzeri madde kullanılmaması gerekir.Örnekler dışarıdan gelecekse yarım saat içinde vücuda temas etmiş vaziyette kapağı sıkıca kapalı olarak gelmesi gereklidir.   Gaitada Gizli Kan Bu test için demir preparatı kullanılmaması, son 24 saat içinde etli ürünlerin tüketilmemiş olması gerekir. Örnek 2 saat içinde tarafımıza ulaşmalıdır.   Gaitada Parazit Tarafımızdan verilecek özel saklama kaplarına örnek alınmalıdır. Dışarıdan gelecek örnekler en geç 1 saat içinde ulaşmalıdır.Kıl kurdu incelemesi için selofan bantlı lamlar laboratuvarımızdan temin edilir. Selefon bant incelemesinde yataktan kalkar kalkmaz tuvalet ihtiyacını gidermeden uygulanmalıdır. Parazit örnekleri 1 saat içinde ulaşmalıdır.   PSA Testi için Rektal muayene ve sonda uygulamaları prostat bezini uyararak yanlış yüksek sonuçlara neden olabilir. Bu nedenle mümkünse bu işlemlerden önce yada işlemlerden 72 saat sonra analiz yapılması önerilir.   Renin ve Aldosteron Testi için Aldosteron ve Renin testi ayakta pozisyonu için örnek alımı öncesi, kurumumuzdaki hasta hazırlığı uygulaması aşağıdaki gibidir. Ayakta pozisyonu için yatar pozisyonundan kalktıktan sonra oturur veya ayakta geçirilen en az 2 saatlik süre sonunda saat 10:00 öncesinde örnek alınır. Bu durumda ayakta kavramı örnek alınırken ayakta olmak yada 2 saat boyunca ayakta olmak değil, yataktan kalkmış ve tekrar yatış pozisyonuna geçmemiş olma anlamına geliyor. Sormak istediğiniz diğer testler için laboratuvarımız ile temasa geçebilirsiniz.Unutmayın test öncesi hazırlık test sonucunu belirlemede çok önemli etkendir.   Ter Testi Ter testi; terde bulunan iyonların konsantrasyonlarının veya iletkenliklerinin ölçüldüğü bir testtir. Ter testi 48 saatten küçük yeni doğanlarda yapılmaz. Yeterli miktarda ter toplanabilmesi için 6 haftadan büyük bebek ve çocuklar tercih edilmelidir. Hastanın akut ateşli hastalığı olmamalıdır. Hastanın beslenmiş ve sıvı almış olması uygun olacaktır. Test yapılma tarihinden önceki akşam çocuğa banyo yaptırılmalı, test yaptırmaya gelmeden önce çocuğun çok koşup yorulması önlenmeli ve her iki kolu bileklerinden dirseklerine kadar bol sabunlu su ile yıkanmalıdır. Açlık veya tokluk durumu önemli değildir.